Iedereen kan foto’s maken. Zelfs een in jouw ogen mislukte foto kan voor iemand anders juist geslaagd zijn. Toch spreekt jou die ene foto meer aan dan die andere. Dat heeft te maken met je persoonlijke smaak, met techniek (waarmee is die foto gemaakt en hoe is die foto bewerkt), maar vooral ook met het oog van de fotograaf. Niet iedereen ziet op dezelfde manier. Ik verzorg fotoworkshops waarbij het leren kijken, gaan zien en anders fotograferen centraal staan. In één of meer dagdelen leer ik je bewuster foto’s maken: niet meteen de ontspanknop indrukken maar nadenken over hoe en waarom je die foto zo wilt maken.
Workshop tijdens Week van de Cultuur, Maassluis, 2017 (foto: Nel Wilkes)

Ik vertel over compositie en belichting. Over de techniek die jou helpt om een ‘goede’ foto te maken. Het gaat vooral om het zelf leren, dus ligt de nadruk op de praktijk. Ik geef ‘buiten’ allerlei praktische tips. Zowel de stad als de natuur gebruik ik als leerobject.

Ik heb onder meer workshops verzorgd voor Benefits for Kids, Groei & Bloei, Zuid-Hollands Landschap, Historische Vereniging Maassluis, bewoners van Liskwartier en Bergpolder, Lentiz college Maassluis, KNNV-Vereniging voor natuurstudie, Kunst- en CultuurAcademie Maassluis en voor particuliere opdrachtgevers.

Het maximum aantal deelnemers is 12, maar je kunt net zo goed  alleen voor jezelf een workshop wensen. Bestaat de workshop uit meerdere dagdelen, dan vraag ik je om een aantal tijdens de workshop gemaakte foto’s toe te sturen. Die bekijk en beoordeel ik en gebruik die dan om iedere deelnemer op een persoonlijke en vooral positieve manier nog meer te leren. Wil je zo’n fotoworkshop helemaal naar eigen smaak ingericht hebben, dan kan dat uiteraard ook.

Kunst- en CultuurAcademie Maassluis
Ook via de Kunst- en CultuurAcademie Maassluis (KCA) verzorg ik fotocursussen. Klik hier voor de website van de KCA. 
Interesse?
Neem contact met mij op, vertel wat je wilt en ik laat je weten wat de mogelijkheden zijn en wat het kost.